0

Onderhuidse bultjes

Vaak staat dit in lactose verband met nachtelijk zweten, de vroege zwangerschap, een schimmelinfectie, of een slechte geventileerde en te warme slaapkamer. Lees verder huidaandoeningen oksel: jeuk onder oksels, pijn onder oksel, bultjes en uitslag (special) jeuk onder oksel: oorzaken pijn, jeuk, bultje onder de oksel Wratjes in de hals, nek, onder oksel, op romp, lies en bil Oksel: bruine of rode vlekken, bult, bultjes, jeuk uitslag.

onderhuidse bultjes

Granuloma annulare - nationaal huidcentrum

De overgroei van bacteriën kunnen de oksels irriteren en jeuk veroorzaken. Hyperhidrosis wordt aanvankelijk vaak behandeld met antitranspiratie-middelen. Als dit geen soelaas biedt, avocado vindt men vaak de weg naar de huisarts. Droge jeukende oksels of xerosis Een andere mogelijke oorzaak van jeuk onder de oksels, is een droge huid. Wanneer je last hebt van een droge huid, heb je vaak jeuk zonder uitslag. Er kan ook schilfering optreden. Gebruik parfumvrije en hypoallergene huidverzorgingsproducten. Probeer minder vaak (of lang) te douchen. Andere oorzaken van jeukende oksels naast de hierboven genoemde oorzaken van jeuk onder de oksels, zijn er andere oorzaken. Bijvoorbeeld folliculitis (ontstoken haarzakjes warmtebultjes (miliaria rubra strophulus (jeukende bultjes op de huid door insectenbeten cellulitis (een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel ontstoken lymfeklieren, schurft, smetten, etc. Jeukende oksels 's nachts Er zijn mensen die vooral 's nachts last hebben van jeukende oksels.

onderhuidse bultjes

de 13 en 35 jaar treft. Er ontstaan kleine, jeukende bultjes op plekken waar zich apocriene zweetklieren bevinden, zoals de oksels. Het is een moeilijk te behandelen aandoening. Behandeling met lokale retinoïden lijkt soms enig effect te hebben. Jeuk oksels door slechte hygiëne een ophoping van zweet en vuil vormt een ideale voedingsbodem voor bacteriën die op de huid voorkomen. Dit kan resulteren in oksels die jeuken. Iedere dag je oksels wassen met lauw water, is raadzaam. Als je zeep gebruikt, zorg er dan voor dat er geen zeepresten achterblijven. Overmatig zweten (hyperhidrosis) overmatig zweten stimuleert de groei van bacteriën en andere microben, omdat het een vochtige en warme omgeving biedt.

Onderhuidse puistjes verwijderen - wikihow

Milia / Gerstekorrels: Wat zijn milia en hoe kom je er vanaf?

Bepaalde allergenen zoals lotions, wasmiddelen, sommige zepen, huishoudelijke chemicaliën, kunnen een jeukende rode huid met kleine bultjes, blaasjes en schilfering veroorzaken. Vermijd contact met allergenen, gebruik antihistaminica om allergische symptomen te verlichten of maag smeer plaatselijk hydrocortisoncrème om de klachten te verlichten. Jeuk onder de oksel door schimmel Een candida-infectie (candidiasis) is een veel voorkomende oorzaak van jeukende oksel. Je krijgt hierbij een jeukende, rode huiduitslag. Een schimmelinfectie van de huid treedt vaak op in warme, vochtige gebieden van je lichaam, zoals lichaamsplooien. Behandeling vindt plaats met schimmeldodende crèmes. Houd je oksels droog met losse ademende kleding, gebruik eventueel talkpoeder en verlies gewicht als je zwaarlijvig bent. Hidradenitis suppurativa hidradenitis suppurativa (HS) is een chronische inflammatoire huidziekte. Hs wordt gekenmerkt door een terugkerende ontsteking van de haarzakjes en talgklieren, waarbij zich van pijnlijke en zeer hinderlijke abcessen vormen, onder meer in de liesstreek en onder de oksels. Behandeling met antibiotica, ontstekingsremmende injecties of chirurgische drainage van de abcessen, zijn mogelijke behandelingen van.

Het is verstandig om niet je oksels te scheren als ze al ontstoken zijn of jeuken. Om irritatie te voorkomen, kun je een kwartiertje na het scheren een vochtinbrengende crème gebruiken. Gebruik daarnaast een scheergel (nooit droog scheren reinig regelmatig je scheerapparaat, gebruik wegwerpmesjes slechts eenmaal en gooi de duurdere mesjes weg als je merkt dat ze bot worden. Probeer zo nodig andere scheermethoden zoals waxen of laserontharing als je steeds last hebt van jeukende oksels na het scheren. Om je jeukende oksels te kalmeren na het scheren, vooral bij hevige jeuk, kun je hydrocortisoncrème gebruiken. Dit middel remt ontstekingen, vermindert schilfering, jeuk en zwellingen. Ook kun je loszittende en ademende kleding dragen, welke zijn gemaakt van natuurlijke vezels. Vooral linnen is goed voor de huid. Als de jeuk niet stopt, raadpleeg dan je huisarts voor verder advies. Je kunt contacteczeem ontwikkelen op plekken waar bepaalde irriterende stoffen of een allergeen in contact is gekomen met de huid.

Acne nederlandse vereniging van huidtherapeuten

Vochtinbrengende lotions kunnen de huid tot rust brengen en het uiterlijk van de huid verbeteren. De huisarts kan zo nodig huidcrèmes voorschrijven die ureum, melkzuur, glycolzuur, salicylzuur, tretinoïne of vitamine d bevatten. Jeukende oksels door stress en angst Elk deel van je lichaam wordt beïnvloed door angst en s gevolg van angst en stress kun je meer zweten, ook onder je oksels. Zweten leidt op zichzelf niet tot jeukklachten, maar wat het wel doet is de huid irriteren, die op zijn beurt jeuk of branderig kan aanvoelen. Zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress zo veel mogelijk. Als angst of stress je leven gaat beheersen, kun je zo nodig professionele hulp inschakelen van een psycholoog. Jeukende oksel door scheren / Bron: Stevepb, pixabay jeuk onder de oksels na het scheren Oksels kunnen jeuken na het scheren. Als je last hebt van jeukende oksels na het scheren, ofwel direct na het scheren of een dag erna, dan kan dat veroorzaakt worden vriendin door het gebruik van een bot mesje of scheerapparaat dat de huid irriteert. Droog scheren kan ook irritatie en jeuk veroorzaken. Het gebruik van vieze mesjes of scheerapparaten en slechte persoonlijke hygiëne, kunnen een ontsteking veroorzaken. onderhuidse bultjes

De kans is vele malen groter dat er wat anders potentie aan de hand. Psoriasis / Bron: Hans, pixabay jeuk onder oksels door psoriasis Psoriasis is een andere mogelijke oorzaak van jeukende oksels. Psoriasis is een auto-immuunreactie als gevolg van de interactie tussen de t-cellen, de dendritische cellen en de keratinocyten. Bij psoriasis krijg je last van dikke, rode, schilferige plekken die overal op de huid kunnen voorkomen. Voorkeursplekken zijn knieën, ellebogen, hoofdhuid, romp en nagels. Psoriasis is een hardnekkige, langdurige (chronische) ziekte. Perioden met (verergering van de) klachten worden afgewisseld met klachtenvrije perioden. Behandelingen van jeukende oksels als gevolg van psoriasis zijn onder andere lichttherapie of het gebruik van lokale corticosteroïden (hormoonzalf). Deze behandeling helpt bij het verlichten van de diverse symptomen zoals droge, gebarsten huid, jeuk en geïrriteerde oksels. Huiduitslag en jeuk onder oksels door keratosis pilaris Keratosis pilaris is een aandoening die wordt veroorzaakt door een teveel aan keratine, wat leidt tot kleine rode bultjes. Deze bultjes liggen bij de haarzakjes en voelen vaak ruw of zelfs rasperig aan, een soort schuurpapier-gevoel. Rond de haarzakjes is de huid enigszins verhoornd en rood.

Lipoom, op de rug, nek of buik of elders?

Ook kunnen door het gebruik van deodorant zweetklieren geblokkeerd raken. Je kunt het beste je oksels niet scheren. Je kunt beter okselhaar hebben, omdat de wrijving die veroorzaakt wordt door haar op haar een magere stuk kleiner is dan de wrijving van huid op huid. Gebruik een alcoholvrije, milde deodorant die de huid verzorgt en beschermt. Jeuk onder de oksels tijdens zwangerschap / Bron: Greyerbaby, pixabay. Jeukende oksels tijdens de zwangerschap, sommige vrouwen hebben last van jeukende oksels tijdens de zwangerschap, vooral in het begin van de zwangerschap, aan het einde van de zwangerschap of na de zwangerschap (of zelfs tijdens de borstvoeding). Dit kan worden toegeschreven aan hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. Sommige huidaandoeningen kunnen verergeren tijdens de zwangerschap, zoals. Puppp (afkorting van het Engelse 'pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy impetigo herpetiformis (welke ontstaat in het derde trimester van de zwangerschap en eczeem. Bovendien zijn de meeste zwangere vrouwen gevoelig voor schimmelinfecties die ook okseljeuk kunnen veroorzaken. Jeuk door kanker, een andere reden waarom oksels kunnen jeuken is kanker, zoals borstkanker en lymfoom ( lymfeklierkanker ). Toch moet je bij jeukende oksels niet meteen denken aan kanker.

onderhuidse bultjes

Als je jeukende oksels hebt, kan de gezond jeuk licht of ernstig zijn, het kan van invloed zijn eten op én oksel of beide oksels en soms is er ook jeuk op op andere delen van de huid, zoals de hoofdhuid, oren, borsten, of liesstreek. Er zijn vele mogelijke oorzaken waarom je oksels kunnen jeuken. Enkele van de meest voorkomende oorzaken passeren de revue. Symptomen van jeukende oksels, enkele van de veel voorkomende symptomen die mogelijk gepaard gaan met jeuk onder de oksels, zijn onder meer huidskleurveranderingen (vooral roodheid van de huid bulten, zwelling, huiduitslag (hoewel je ook jeukende oksels zonder uitslag zou kunnen hebben warmte, schilfering, gevoeligheid bij. Jeuk onder oksels door deodorant / Bron: Martinendulcenter0, pixabay. Bijkomende klachten, andere symptomen die kunnen optreden zijn onder meer hoesten, hoofdpijn, loopneus, keelpijn, zweten, koorts en koude rillingen, gewrichtspijn en stijfheid. Dit is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Jeuk onder oksels door deodorant, deodoranten en antitranspiratiemiddelen zijn bedoeld om zweetluchtjes weg te houden en irritatie tegen te gaan, toch leiden ze soms tot jeukende oksels. Er is vaak een grotere hoeveelheid antitranspirant of deodorant nodig op vers geschoren huid om zweetvlekken en geurtjes te vermijden. Bij inspanning kun je zweten en vochtige oksels kunnen, samen met de deodorant, ervoor zorgen dat huid op huid wrijft wat irritatie tot gevolg heeft.

Bultjes op handen: oorzaak van pijnlijke of jeukende

Jeuk onder de oksels kent veel mogelijke oorzaken. Jeukende oksels of ongezond jeuk onder de oksels kan veroorzaakt worden door een wreef huidaandoening, zoals psoriasis, eczeem of schimmel, maar het kan ook te maken hebben met het scheren van je oksels, deodorant, zwangerschap, etc. Jeuk onder de oksels kan gepaard gaan met huiduitslag, roodheid, zwelling, enz. Het kan echter ook optreden zonder verdere verschijnselen. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van jeuk onder de oksels, 's nachts en/of overdag. Deze klacht kan leiden tot een voortdurende drang om te krabben, wat kan leiden tot krabben. Dit kan weliswaar tijdelijke verlichting van de klachten geven, maar herhaaldelijk krabben kan de symptomen verergeren en tot wondjes leiden, waardoor een secundaire bacteriële besmetting op de loer ligt. Het is het beste om niet te krabben en de huid op een natuurlijke manier te laten genezen. Bij aanhoudende jeuk is het verstandig een arts te raadplegen. Jeuk onder oksels, jeukende oksels verwijst naar jeuk of irritatie zoals tintelingen of een prikkelende sensatie, waardoor je de neiging hebt om te krabben. Dit euvel treft zowel mannen als vrouwen, volwassenen en kinderen.

Onderhuidse bultjes
Rated 4/5 based on 681 reviews
SHARE

onderhuidse bultjes Tiqas, Wed, May, 09, 2018

Over het aantal geteste proefpersonen en de uitkomst van die test weet je niets. Totaal geen garantie dus. Vaak krijg ik de vraag welke natuurlijke producten ik zou aanraden. Een hele moeilijke vraag!

onderhuidse bultjes Ricerasi, Wed, May, 09, 2018

Scrubs, loofahs, stoombaden, wisseldouches ze irriteren je gevoelige huid alleen maar meer. Laat je niet te makkelijk verleiden producten aan te schaffen omdat er hypo-allergeen of dermatologisch getest op het etiket staat. Hypo-allergene producten geven over het algemeen wat minder irritatie, maar het is zeker geen garantie. Er is ook geen controle op de toekenning van deze term aan producten. Dermatologische getest betekent alleen dat het product is getest.

onderhuidse bultjes Bikyl, Wed, May, 09, 2018

En dan zijn er nog de mensen bij wie er geen echte oorzaak. Hun huid is extreem gevoelig, oftewel hoogsensitief. De eerste stappen bij een gevoelige huid: Gebruik geen ouderwetse zeep of badschuim. Bovendien; hoe schuimender een product, hoe slechter voor de gevoelige huid.

onderhuidse bultjes Jotovu, Wed, May, 09, 2018

Een gevoelige huid hebben is echt ellendig; ik ontmoet dagelijks mensen die zich geen raad meer weten met hun huid. Fijn dus dat ik de kans krijg om daar op mijn blog, maar aanstaande maandag 5 maart ook tijdens de uitzending van Koffietijd, wat meer over te vertellen. Hoe ontstaat een gevoelige huid eigenlijk? Soms wordt die gevoelige huid veroorzaakt door een huidaandoening, het kan ook zijn dat een allergie voor een ingredint in je cosmetica de oorzaak. Veel mensen met een gevoelige huid zijn helemaal niet allergisch, maar gebruiken gewoon te veel, en voor huid ongeschikte cosmetica.

onderhuidse bultjes Wujip, Wed, May, 09, 2018

Vlekjes, bultjes, een schrale rode huid, jeuk; de helft van de nederlanders heeft er regelmatig last van. En daar is de industrie handig op ingesprongen. De schappen staan vol met kalmerende crèmes en smeerseltjes voor de gevoelige huid. Dat we massaal lijden aan een gevoelige huid is helemaal niet zo vreemd als je je bedenkt dat de nederlandse vrouw gemiddeld 9-12 verzorgingsproducten per dag gebruikt en eigenlijk niet goed weet waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een product. Dat laatste werd mij vorige week pijnlijk duidelijk bij het analyseren van de resultaten van een onderzoek dat ik in samenwerking met het Erasmus mc heb uitgevoerd en net is afgerond (maar daarover later meer).

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: